You cannot place a new order from your country. United States

Termeni si conditii

Acest magazin online îşi desfăşoară activitatea sub incidenţa legislatiei comerciale din România şi respectă conţinutul reglementărilor în vigoare cu privire la comerţul electronic dupa cum urmeaza:

-  Legea 363/2010 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor

- Lege nr. 51 din 21/01/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distantă

- Legea 677/2001- prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

- Decizia 200/2015 - privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru care nu este necesară notificarea, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor deciziiemisă de preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal şi publicată în Monitorul Oficial nr. 969 din 28 decembrie 2015.

- Ordonanta nr. 34/2014 privind Ordonanţa urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

- Regulamentul privind protectia datelor la nivel european 679/2016/UE

 

Definitii si Termeni

 

Vanzator - GERMAN TOOLS CAD SRL., persoana juridica, de nationalitate romana, avand sediul social in Sibiu, Str. Rahova, nr. 34,  avand numar de ordine in Registrul Comertului J32/135/2010, cod unic de inregistrare fiscala RO26578254.
Client/Cumparator – persoana juridica care isi creaza cont in Site si efectueaza o Comanda.
Utilizator – orice persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.
Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, etc.).
Site – domeniul
www.germantools.ro.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona produse prin intermediul acestuia.

Bunuri – orice produs, care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.
Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.
Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Continut

  •          toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  •          continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  •          informatii legate de produsele si/sau preturile practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
  •          date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Intrebare – formula de adresare de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din Site.
Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit produs.

Document – prezentele Termene si Conditii.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra produselor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile produselor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

1. Documente contractuale

1.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
1.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
1.3
. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.
1.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

2. Politica de vanzare Online

2.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Pentru motive justificate  GERMAN TOOLS CAD SRL  isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel GERMAN TOOLS CAD SRL. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa reprezentantilor GERMAN TOOLS CAD SRL, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
2.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site.
Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite, cu respectarea tuturor dispozitiilor legale aplicabile, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
2.3.  GERMAN TOOLS CAD SRL poate publica pe Site informatii despre produse si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert, pentru o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
2.4. Toate preturile aferente produselor prezentate pe Site sunt exprimate in EURO si NU INCLUD T.V.A
. Listele de preţuri sunt valabile pe perioada valabilităţii catalogului (de regulă de la data de 01.04 a unui an până la data de 30.03 a următorului an), dar pot suferi modificari pe parcursul acestei perioade. Datele din catalog pot suferi modificari, astfel ca se vor aplica cu precădere preţurile şi condiţiile existente în ziua plasării comenzii. Facturarea se va efectua in lei la cursul BNR, din ziua facturarii.

2.5. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
2.6 Toate caracteristicile/imaginile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe Site  nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, ci doar informatii cu caracter general, fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. GERMAN TOOLS CAD SRL nu-si asuma raspunderea pentru corectitudinea, integralitatea sau valabilitatea acestor informatii. De asemenea GERMAN TOOLS CAD SRL isi rezerva dreptul de a scoate sau inlocui produse, de a modifica caracteristicile sau preturile, chiar si pe perioada valabilitatii catalogului.

3. Dreptul la proprietate intelectuala si industriala

3.1. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de  GERMAN TOOLS CAD SRL, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor GERMAN TOOLS CAD SRL asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al GERMAN TOOLS CAD SRL:
3.2. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre  GERMAN TOOLS CAD SRL si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea  GERMAN TOOLS CAD SRL. cu referire la acel Continut.
3.3. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
3.4. In cazul in care  GERMAN TOOLS CAD SRL. confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea  GERMAN TOOLS CAD SRL pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
3.5. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea  GERMAN TOOLS CAD SRL si/sau al angajatului/prepusului  GERMAN TOOLS CAD SRL  care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
3.6. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

4. Comanda

4.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea bunurilor/produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a produsului.
4.2. Comanda se considera finalizata in momentul primirii mesajului de confirmare de catre cumparator. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
4.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
4.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:
4.4.1. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte,

4.4.2. nerespectarea de catre cumparator a conditiilor de plata sau altor conditii stabilite pentru aceasta etapa.

4.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun, în termen de 14 de zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare si transport.
Astfel, potrivit OUG nr 34/2014 actualizata, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.
4.6. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur.

4.7. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
4.7.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
4.7.2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar,
vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).
4.8. In cazul in care un Bun comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

4.9. Informații cu privire la caracteristicile produsului sunt disponibile pe paginile produselor de pe Site-ul nostru. Din punct de vedere legal, conținutul Site-ului nu reprezinta o propunere pentru un contract de cumpărare, ci o prezentare a ofertelor noastre. Prin urmare, dacă plasați comanda prin intermediul Site-ului nostru, comanda dvs. constituie o ofertă de cumpărare a unui produs listat pe acest Site. Comanda dvs. este urmata de acceptarea noastră, conform celor descrise în continuare.

4.9.1 Comanda poate fi plasată numai prin intermediul Site-ului nostru. Pentru a face acest lucru, veți parcurge un proces simplu, la sfârșitul căruia veți confirma comanda apăsând butonul "finalizează comanda". Butonul va indica în mod clar că plasarea comenzii implică obligația dvs. de plată. Înainte de confirmarea comenzii, sunteți întotdeauna informat cu privire la prețul total care trebuie plătit și veți avea întotdeauna posibilitatea de a verifica și eventual de a corecta comanda.

4.9.2 După plasarea unei comenzi, veți primi un e-mail prin care confirmăm primirea și înregistrarea comenzii dvs. ("Primire Comandă / Confirmare"). Acest lucru nu înseamnă că această comandă a fost acceptată. Astfel cum a fost stabilit mai sus, comanda dvs. constituie o ofertă de cumpărare efectuată de dvs. a unui produs listat pe Site-ul nostru. Toate comenzile sunt supuse acceptării de către noi. Contractul dintre dvs. și noi va fi incheiat numai după acceptarea de către noi a comenzii dvs. Contractul se va referi doar la acele produse pentru care am acceptat comanda plasată de către dvs, urmând a vă transmite o confirmare de acceptare a comenzii printr-un e-mail. În cazul în care nu putem onora un contract din cauza stocului insuficient de produse, eroare tehnica ori neconformitati constatate in momentul procesului de expediere, vă vom informa cu privire la aceasta situatie și vom rambursa sumele plătite de catre Dvs. pentru aceste produse, dacă este cazul, în conformitate cu dispozițiile de rambursare din secțiunea referitoare la drepturile dvs. statutare de retragere prevăzute în aceste Condiții de Furnizare, in decurs de cel mult 7 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia Dvs. de terminare a contractului.

 

 

5. BUNURI/SERVICII pentru care nu se asigura dreptul de retragere

 

5.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:
5.1.1. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
5.1.2. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
5.1.3. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
5.1.4. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

5.1.5. furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar.

 

6. Confidentialitate

 

6.1.  GERMAN TOOLS CAD SRL  va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.
6.1.1. Datele cu caracter personal puse la dispoziția GERMAN TOOLS CAD SRL  sunt prelucrate în deplin acord cu Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal și libera circulație a acestor date (“Legea nr. 677/2001”).

6.1.2. GERMAN TOOLS CAD SRL in calitate de operator de date cu caracter personal, în sensul Legii nr. 677/2001, prelucreaza date ale vizitatorilor, utilizatorilor și clienților săi (titularii de date), în vederea:

a) îndeplinirii obligațiilor sale contractuale (de livrare a produselor comandate) și legale (fiscale, contabile, de protecție și control);
b) în scop statistic, de reclamă, marketing și publicitate, pentru a oferi clienților și vizitatorilor o experiență comercială conform legii și standardelor practicate în industria de profil;
c) pentru a preîntâmpina sau contracara orice activitate ilegală (ex.atac cibernetic asupra site-ului Operatorului);
d) pentru a proteja drepturile și interesele Opreatorului sau ale clienților săi.

Datele cu caracter personal colectate și prelucrate cu privire la titlularii de date: numele și prenumele, adresa fizică de corespondență, livrare și facturare, adresa electronică (e-mail) și număr de telefon de contact (fix și mobil), date de identificare ale contului bancar, datele propriu-zise de facturare și livrare ale produselor comandate sau aflate în așteptare (wishlist).

6.1.3. Datele dumneavoastră cu Caracter Personal vor fi gestionate și controlate de către persoanele și departamentele care asigură operațiunile comerciale, contabile și de securitate ale Operatorului.

6.1.4. Datele dumneavoastra cu Caracter Personal, fie stocate individual, fie ca bază de date, nu vor fi vândute sau transferate în străinătate sau altor terți (în afară de împuterniciții Operatorului).

6.1.5. Cu respectarea prevederilor legale incidente, Operatorul va pune datele cu caracter personal la dispoziția:

a) unor terțe persoane împuternicite să prelucreze date ale clienților/vizitatorilor, în numele și pe seama Operatorului, precum companii furnizoare de servicii de plată și servicii de securitate de date, companii
b) autorităților cu atribuții fiscale sau de control (ex. ANAF sau ANPC etc.).

 

În condițiile Legii nr. 677/2001, vă puteți exercita următoarele drepturi:

a) Dreptul de acces la datele cu caracter personal;
b) Dreptul de a solicita rectificarea, ștergerea sau blocarea corespunzatoare a Datelor dumneavoastra cu Caracter Personal;
c) Dreptul de a vă opune prelucrării în continuare a datelor, în orice moment, din motive întemeiate și legitime legate de situația dumneavoastră particular;
d) Dreptul de a nu fi supus unor decizii individuale automate, bazate pe prelucrarea datelor prin mijloace automate, in scopul de a evalua anumite aspecte personale;
e) Dreptul de a vă adresa instanței de judecată, în legătură cu orice încălcare a drepturilor dumneavoastră cu privire la prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.

Drepturile la care se face referire în alineatele (a)-(e) de mai sus pot fi exercitate prin intermediul unei cereri scrise și semnate, adresate Operatorului la adresa de contact de pe site.

7. Publicitate


7.1. Newsletterele GERMAN TOOLS CAD SRL sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati GERMAN TOOLS CAD SRL. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.
7.2. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.
Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:
7.2.1. prin contactarea  GERMAN TOOLS CAD SRL. in acest sens.
7.2.2. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.
7.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

8. Facturare - Plata

8.1. Preturile produselor afisate in cadrul site-ului www.germantools.ro sunt exprimate in EURO si nu includ T.V.A.

8.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru produsele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
8.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine produse vandute de GERMAN TOOLS CAD SRL, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, initial in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator.
8.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
8.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de  GERMAN TOOLS CAD SRL
, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
8.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre GERMAN TOOLS CAD SRL in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.
8.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: office@germantools.ro.
Dacă nu s-a convenit altfel în scris, facturile emise de noi devin scadente la livrarea marfii. Plata se consideră ca efectuată doar după înregistrarea sumei în contul nostru.

8.8. In cazul in care s-a specificat in scris altfel dacat plata la livrare, incepând cu urmatoarea zi a celei specificate in scris, putem percepe dobânzi în valoare de 0,5 puncte procentuale peste rata de bază a dobânzii p.a. În plus, pentru orice notificare de plată sau somaţie transmisă începând cu prima zi de întârziere, putem percepe câte 5 €; Clientul are dreptul de a dovedi că valoarea somaţiilor este mai mică. Avem dreptul de a pretinde despăgubiri mai mari, astfel cum au fost dovedite.
8.9. Nu se acordă reduceri în cazul în care Clientul a întârziat plata produselor livrate anterior.

8.10. În cazul întârzierii unei plăţi, ne rezervăm dreptul de a procesa comanda contra unui avans sau achitării comenzii la primire.
8.11.Pentru comenzi incorecte, vom percepe 10% din preţul net cu titlu de taxă de restituire / de
procesare, însă nu mai puţin de 10 €. Clientul are libertatea de a dovedi că valoarea prejudiciului  suportat de noi este mai mică.

9. Livrarea bunurilor

9.1. Vanzatorul se obliga sa livreze prin agentii sai Bunurile catre Cumparator sau prin curierat.

9.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
9.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

9.4. Termenul de livrare va fi comunicat dupa analizarea comenzii dumneavoastra.

9.5. Termenul de livrare, recepţia produselor, livrarea şi acceptarea cu întârziere a livrării:
9.5.1. Suntem dispuşi, în special în cazul comenzilor mari, să realizăm livrări parţiale, conform
volumului considerat rezonabil de către Client.
9.5.2. Termenele de livrare care nu au fost convenite explicit ca obligatorii reprezintă date exclusiv
neangajante. Respectarea termenelor de livrare stă sub rezerva livrării corespunzătoare şi la
termen a produselor de către furnizori către compania noastră, dacă putem dovedi că am încheiat un contract de reaprovizionare cu furnizorii noştri şi în plus că termenul convenit de noi cu aceştia nu a fost respectat. Vom comunica imediat Clientului dacă apar întârzieri de această natură.
Indiferent de caz, respectarea termenului de livrare este condiţionată de clarificarea definitivă a tuturor particularităţilor tehnice, respectiv de furnizarea la timp de către Client a tuturor detaliilor
relevante, precum şi aprobărilor necesare şi, dacă s-a convenit astfel, de primirea acontului.

10. Garantii

10.1. Toate Bunurile comercializate de catre GERMAN TOOLS CAD SRL beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

11. Transferul proprietatii bunurilor

11.1.Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

12. Raspundere

12.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
12.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
12.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
12.4. Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.
12.5. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre  GERMAN TOOLS CAD SRL, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

13. Inscrierea de Comentarii, Intrebari si Raspunsuri

13.1. Inscrierea de Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.
13.2. In momentul inregistrarii unui anumit Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
13.3. Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii de Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:
–    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;
–    sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv;

–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;
–    sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi inscrisa in sectiunea “Intrebarile si raspunsurile clientilor;

–    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
–    sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
–     sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
–     sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;
–    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;
–     sa nu utilizeze Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.
13.4. In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenilor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunile “Intrebari si raspunsuri ale clientilor”.

14. Prelucrarea datelor cu caracter personal

14.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, GERMAN TOOLS CAD SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.
14.2. Scopul colectarii datelor este:
– informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate,
– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)
– de cercetare de piata, marketing, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.


14.3. Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a GERMAN TOOLS CAD SRL si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 14.2.
14.4. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
14.5. De asemenea, GERMAN TOOLS CAD SRL poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 14.2., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  Bunurilor si Serviciilor noastre, asigurători, institutii ale statului conform legii.
14.6. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

15. Informatii privind DEEE

15.1. Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:
15.1.1. cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE;

15.2. Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu o cruce, ca in imaginea alaturata. deee.jpg


15.3. Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectari separate.

16. Ambalajele

Ambalajele folosite la transport şi alte ambalaje prevăzute de reglementările privind ambalajele nu se restituie, ci rămân în posesia Clientului.

 

17.  Rezerva dreptului de proprietate


17.1. Ne rezervăm dreptul de proprietate asupra mărfurilor livrate până la achitarea integrală a tuturor creanţelor noastre care decurg din contractul de livrare şi a tuturor creanţelor noastre care decurg din relaţia noastră comercială cu Clientul, inclusiv costurile şi dobânzile aferente.
17.2. Până la revocarea acceptului, consimţim la revânzarea mărfurilor livrate care fac obiectul rezervei dreptului de proprietate în cursul normal al operaţiilor comerciale desfăşurate de Client.

17.3. În cazul sechestrării sau a altor revendicări ale terţilor, Clientul trebuie să ne înştiinţeze imediat în scris şi să informeze titularul dreptului de ipotecă asupra rezervei dreptului de proprietate existente. Se interzic transferul de garanţie şi transferul sau gajarea dreptului în curs de a fi dobândit.
17.4. În cazul în care Clientul încalcă prevederile contractuale, în special prin întârzierea plăţii,
compania noastră are dreptul de a se retrage din contract şi de a reintra în posesia articolului cumpărat. În cazul în care vom solicita restituirea mărfurilor de către Client, aceasta va reprezenta retragerea din contract, ceea ce ne oferă dreptul de a vinde direct bunurile în cauză în cele mai favorabile condiţii, cu condiţia să fi transmis la termenul cuvenit avertismentul privind această vânzare. Câştigul obţinut în urma valorificării mărfurilor, din care se scad cheltuielile aferente valorificării, va fi compensat cu obligaţiile de plată ale Clientului.
17.5. Dacă suntem îndreptăţiţi să ne retragem din contract şi să primim înapoi mărfurile, Clientul are obligaţia de a permite unuia dintre angajaţii noştri să inventarieze mărfurile care fac obiectul rezervei.
17.6. Atât timp cât mărfurile sunt proprietatea noastră, Clientul are obligaţia de a avea grijă de
acestea. Dacă se impun anumite lucrări de întreţinere şi inspecţie, Clientul trebuie să dispună
efectuarea acestora la intervale regulate pe propria sa cheltuială. Clientul trebuie să se asigure în special că mărfurile sunt asigurate împotriva prejudiciilor sau distrugerii cauzate de foc, apă şi
împotriva furtului la costul lor de înlocuire.

 18. Forta majora

18.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
18.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Legea aplicabila – Jurisdictia

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre GERMAN TOOLS CAD SRL si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din municipiul Sibiu.